Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. července
Stíny 18. července PDF Tisk Email
Úterý, 18 Červenec 2023 00:00

Nevítaný návštěvník

V sobotu 15. července byli policisté kolem druhé hodiny ráno přivoláni do obce na Moravskobudějovicku, kde se do domu dostal oknem opilý muž. Policisté vyjeli ihned na místo a nalezli muže spícího v jedné z místností. Opilého muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 1,39 promile alkoholu. Jednalo se o sedmačtyřicetiletého muže, kterého obyvatelé domu z minulosti znali, do domu se ale dostal neoprávněně. Policisté opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody.

Opilá, vulgární a agresivní

V neděli 16. července přijali policisté v Jemnici po šesté hodině večer oznámení o ženě, která se nacházela v parku a chovala se útočně ke svému okolí.

Byla zjevně opilá, vulgární a agresivní. Na místo vyjeli policisté. Zjistili, že se jedná o třiatřicetiletou ženu. Odmítala spolupracovat. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili hodnotu 2,72 promile alkoholu. Opilou ženu zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

Řídil pod vlivem alkoholu

V sobotu 15. července zastavili policisté kolem deváté hodiny večer řidiče vozidla Škoda Octavia, který jel po silnici v katastru obce Rouchovany. U třiačtyřicetiletého řidiče ze Znojemska provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,01 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ prověřují.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 24 Červenec 2023 07:23