Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. července
Stíny 17. července PDF Tisk Email
Pondělí, 17 Červenec 2023 07:44

Krádež PB lahve

Policisté prověřují případ krádeže, ke kterému došlo v obci Blatnice. Pachatel se v době od středečního odpoledne 12. července do čtvrtečního rána vloupal do boxu před prodejnou a odcizil propanbutanovou láhev. Způsobil škodu přes dva tisíce korun. Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli policisté pátrají.

Opilého zajistili

V sobotu 15. července před jednou hodinou v noci přijali policisté oznámení o opilém muži, který se povaloval na chodníku na ulici Třebíčská v Náměšti nad Oslavou. Policisté vyjeli na místo. Zjistili, že jde o pětadvacetiletého muže, který nebyl schopen samostatné chůze, souvislé řeči a neorientoval se.

Na výzvu policistů nebyl schopen se podrobit dechové zkoušce. Opilého muže policisté zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, který policisté šetří.

 

Řídil přes uložený zákaz

V pátek 14. července po osmé hodině ranní zastavili policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice na ulici 1. máje osobní vozidlo Audi. Provedli kontrolu a zjistili, že řidičem je osmačtyřicetiletý muž, který řídit vozidla nesmí. Má totiž od března letošního roku na základě rozhodnutí městského úřadu uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel v délce 12 měsíců. Policisté muži další jízdu zakázali, je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté prověřují.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Čtvrtek, 20 Červenec 2023 07:41