Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. července
Stíny 15. července PDF Tisk Email
Sobota, 15 Červenec 2023 08:47

Podezřelá z trestného činu

Ve středu 12. července zastavili policisté v Třebíči před šestou hodinou večer vozidlo Škoda Octavia, jehož řidička jela po silnici na Žerotínově náměstí. Při kontrole zjistili, že má devětadvacetiletá žena na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do podzimu příštího roku. Dále policisté provedli u řidičky test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na amfetamin. Lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítla podrobit a dopustila se tak přestupku. Dechová zkouška byla u ženy negativní. Policisté řidičce zakázali další jízdu. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, který prověřují. Žena je podezřelá také z přestupkového jednání na úseku dopravy.

Řidič pod vlivem alkoholu

Ve středu 12. července zastavili policisté před třetí hodinou odpoledne řidiče vozidla Škoda Octavia, který jel po silnici ve směru na obec Horky.

U třicetiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,85 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Muž již v další jízdě nesměl pokračovat a přišel o řidičský průkaz. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ prověřují.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 19 Červenec 2023 08:23