Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. července
Stíny 12. července PDF Tisk Email
Středa, 12 Červenec 2023 00:00

Řidič pod vlivem alkoholu

V pondělí 10. července zastavili policisté po deváté hodině dopoledne řidiče vozidla VW, který jel po silnici ve směru na Nové Syrovice. U čtyřiačtyřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,04 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ prověřují.

Srazil se s cyklistou

V pondělí 10. července před sedmou hodinou ráno v Třebíči čtyřicetiletý řidič vozidla Renault při vyjíždění od čerpací stanice na ulici Hrotovická narazil do cyklisty jedoucího na jízdním kole ve směru k ulici Sportovní. Při dopravní nehodě utrpěl dvaadvacetiletý cyklista zranění a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do třebíčské nemocnice.

Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U řidiče i cyklisty provedli dechové zkoušky, při kterých u obou požití alkoholu vyloučili. Při nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za více než třicet tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 17 Červenec 2023 07:49