Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. července
Stíny 11. července PDF Tisk Email
Úterý, 11 Červenec 2023 07:29

Řídil přes uložený zákaz

V sobotu 8. července zastavili policisté po desáté hodině večer na silnici u Želetavy motocykl a provedli kontrolu. Zjistili, že řidičem je pětatřicetiletý muž, který má soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, řídit vozidla by směl až v roce 2030. Dechová zkouška byla u muže negativní. Policisté mu další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují.

Poškodil Dacii za 50 tisíc

Policisté prověřují případ poškození zaparkovaného vozidla, ke kterému došlo u Třebíče v lokalitě nádrže Lubí. Pachatel v sobotu 8. července v době kolem páté hodiny večer odstavený automobil Dacia poškrábal po obvodu karoserie a poškodil skleněné výplně oken.

Majiteli způsobil předběžně vyčíslenou škodu za padesát tisíc korun. Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozenícizí věci. Po pachateli pátrají.

 

Je podezřelá z trestného činu a přestupků

V pátek 7. července jela před devátou hodinou večer řidička vozidla Škoda Octavia po silnici v katastru obce Pucov a automobil zastavila policejní hlídka. Policisté při kontrole zjistili, že má sedmadvacetiletá žena na základě rozhodnutí městského úřadu od loňského podzimu vyslovený na rok a půl zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dechová zkouška byla u řidičky negativní. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se odmítla podrobit, stejně jako lékařskému vyšetření. Další jízdu policisté ženě zakázali. Řidička je podezřelá ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují. Dále se dopustila přestupkového jednání na úseku dopravy, které policisté šetří.

Jana Kroutilová

 

 

Aktualizováno Sobota, 15 Červenec 2023 08:51