Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. července
Stíny 8. července PDF Tisk Email
Sobota, 08 Červenec 2023 07:46

Opilý si ustlal v příkopu

V úterý 4. července přijali policisté po jedenácté hodině večer oznámení, že u silnice ve směru od Náměště nad Oslavou na Kralici nad Oslavou polehává zjevně opilý muž a ohrožuje tak sebe i ostatní účastníky silničního provozu. Do lokality vyjela hlídka. Policisté muže nalezli a provedli u něho dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,88 promile alkoholu. Jednatřicetiletý muž se nedokázal orientovat v situaci, nebyl schopen samostatné chůze a sám se o sebe postarat. Policisté muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Opilí nezletilci havarovali

V pátek 7. července došlo v katastru obce Martínkov před druhou hodinou ráno k dopravní nehodě. Řidič s osobním automobilem narazil do svodidel a dále havaroval mimo komunikaci na přilehlém poli. Přivolaní policisté provedli šetření a zjistili, že řidičem byl teprve sedmnáctiletý mladík, který byl navíc značně opilý.

Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 1,67 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Pod vlivem alkoholu byl i jeho spolujedoucí, také jemu ještě nebylo osmnáct let a byl pod vlivem alkoholu. Mladistvému chlapci policisté naměřili hodnotu 0,26 promile alkoholu v dechu. Policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Oba mladíky si po vyšetření převzali jejich blízcí. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Na havarovaném vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda za sedmdesát tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dále policisté zjišťují, za jakých okolností se mladiství chlapci k alkoholu dostali. Informován byl také odbor sociálně právní ochrany dětí.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 13 Červenec 2023 09:22