Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 24. června
Stíny 24. června PDF Tisk Email
Sobota, 24 Červen 2023 06:52

Pod vlivem alkoholu havaroval

Ve čtvrtek 22. června po deváté hodině večer vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu Třebíč k dopravní nehodě, ke které došlo v katastru obce Petrůvky na Třebíčsku. Osmadvacetiletý řidič jedoucí s osobním vozidlem Volkswagen po silnici II/360 ve směru od obce Výčapy nezvládl řízení, dostal s vozidlem smyk a vyjel do silničního příkopu, kde se vozidlo přetočilo na střechu. Při havárii utrpěl řidič zranění, se kterým byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U řidiče provedli dechovou zkouškou, při které mu naměřili hodnotu 2,13 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované dechové zkoušky, které vykázaly hodnoty ještě vyšší. Škoda, která při nehodě vznikla, byla předběžně vyčíslena na 85 tisíc korun. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu policisté šetří.

Řidič byl pod vlivem alkoholu

Ve čtvrtek 22. června po desáté hodině večer zastavili policisté v Moravských Budějovicích osobní vozidlo Mercedes Benz, které jelo po silnici na náměstí Míru. Automobil řídil čtyřiapadesátiletý muž. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,24 promile alkoholu.

Opakovaná zkouška u něho ukázala obdobnou hodnotu. Následně se muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v nemocničním zařízení. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté prověřují.

 

Michaela Lébrová

 

Aktualizováno Pátek, 30 Červen 2023 10:58