Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. června
Stíny 13. června PDF Tisk Email
Úterý, 13 Červen 2023 00:00

Řídili přes uložený zákaz

V neděli 11. června kontrolovali policisté řidiče vozidla VW Sharan, který jel po sedmé hodině ráno po silnici v obci Horky. U čtyřiatřicetiletého muže byla dechová zkouška i test na zjištění ovlivnění návykovou látkou negativní. Policisté ale zjistili, že muž řídit vozidla nesmí. Má totiž od loňského podzimu soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až na začátku příštího roku. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Dalšího řidiče odhalili policisté v neděli v obci Želetava. Šestadvacetiletý muž jel před pátou hodinou odpoledne s vozidlem Kia po ulici Podolí. Jednalo se o cizince, který má od konce roku na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na jeden rok.

Dále provedli policisté u řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl pozitivní na amfetamin a marihuanu. Lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit. Řidič je podezřelý ze závažného přestupkového jednání na úseku dopravy. Případ policisté prověřují.

 

Opilý cyklista

V pátek 9. června kontrolovali policisté cyklistu, který jel po páté hodině večer po silnici ve směru od Moravských Budějovic na Litohoř. U čtyřiačtyřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,69 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté opilému cyklistovi další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 16 Červen 2023 06:44