Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. června
Stíny 9. června PDF Tisk Email
Pátek, 09 Červen 2023 00:00

Měl skoro 5 promile!

Ve středu 7. června přijali policisté v Jemnici před sedmou hodinou večer oznámení o značně opilém muži, který ležel v parku. Na místo vyjeli policisté a provedli šetření. Muž odmítal spolupracovat. Policisté zjistili, že se jedná o čtyřiačtyřicetiletého muže. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 4,74 promile alkoholu. Muž nebyl schopen se o sebe sám postarat. Po lékařském vyšetření ho policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Řídil přes uložený zákaz

Ve středu 7. června zastavili policisté před jednou hodinou odpoledne vozidlo Hyundai, jehož řidič jel po silnici v katastru obce Předín. Provedli kontrolu a zjistili, že řidičem je devětapadesátiletý muž, který řídit vozidla nesmí.

Má totiž od začátku dubna soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až příští rok na jaře. Policisté muže odvezli na oddělení, kde mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Řidiči pod vlivem alkoholu

V úterý 6. června zastavili policisté před jedenáctou hodinou večer vozidlo Fiat, které jelo po silnici v obci Hluboké. U třiačtyřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku s hodnotou necelé půl promile alkoholu, obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

O řidičský průkaz přišel také čtyřiačtyřicetiletý řidič vozidla Škoda, který jel ve středu 7. června po ulici Žďárského v Třebíči. Policisté automobil zastavili před šestou hodinou ráno a provedli kontrolu. Při dechové zkoušce muži naměřili necelé půl promile alkoholu. V další jízdě již řidič nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 12 Červen 2023 07:29