Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. června
Stíny 3. června PDF Tisk Email
Sobota, 03 Červen 2023 05:48

Řídil přes uložený zákaz

Ve čtvrtek 1. června zastavili policisté po čtvrté hodině odpoledne vozidlo Ford Galaxy, jehož řidič jel po silnici v katastru Stropešína. Při kontrole zjistili, že má muž na základě rozhodnutí městského úřadu od května vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu jednoho roku. Dále policisté provedli u řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl u něho pozitivní na amfetamin. Požití pervitinu před jízdou i přiznal. Lékařskému vyšetření se řidič bezdůvodně odmítl podrobit. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále je řidič podezřelý z přestupkového jednání na úseku dopravy.

Opilý si chtěl ublížit

Ve čtvrtek 1. června přijali policisté v Třebíči po druhé hodině odpoledne oznámení o muži, který stál v lokalitě železničního mostu, a vzniklo podezření, že chce skočit dolů. Na místo vyjeli policisté a také strážníci městské policie. Muže nalezli a zajistili, byl v pořádku, ale značně opilý a rozrušený.

Byl ve špatném psychickém stavu a choval se nepředvídatelně. Opilého dvaatřicetiletého muže odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice na vyšetření. Při dechové zkoušce byla u muže naměřena hodnota 3,14 promile alkoholu. Následně policisté muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 08 Červen 2023 08:10