Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Výzva policie občanům - svědkové, přihlaste se!
Výzva policie občanům - svědkové, přihlaste se! PDF Tisk Email
Středa, 31 Květen 2023 16:07

Dnes v době mezi 14:45 - 15:10 hodin se v Třebíči na silnici II/360 na ulici Rafaelova v prostoru křižovatky s místní komunikací Míčova na vyznačeném přechodu pro chodce stala dopravní nehoda. Zatím neznámý řidič nezjištěného osobního vozidla světlé barvy při jízdě po vyznačeném přechodu pro chodce ve směru od obce Třebíč - Poušov k ulici Brněnská mohl svým jednáním ohrozit nezletilého třináctiletého chodce přecházejícího po vyznačeném přechodu pro chodce zprava doleva ve směru jízdy neznámého řidiče, přičemž došlo ke střetu nezletilého chodce s nezjištěným vozidlem. Po střetu neznámý řidič na místě sice zastavil a po dohodě s nezletilým chodcem z místa odjel. Při dopravní nehodě došlo ke zranění nezletilého chodce, který byl následně z místa svého bydliště převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina do nemocnice v Třebíči.

Provedeným šetřením k neznámému řidiči bylo zjištěno, že by se mělo jednat o mladšího muže v modrém saku s tmavými vlasy, asi 180 cm vysokého, který hovořil česky. Šetřením k neznámému vozidlu bylo zjištěno, že se jedná o osobní automobil pravděpodobně šedé nebo stříbrné barvy. Dále na místě měl zastavit bezprostředně před střetem řidič/ka jedoucí po ulici Rafaelova ve směru od ulice Brněnská a nezletilému chodci tím chtěl/a umožnit bezpečný přechod. Po střetu se na místě měl dle zjištěných skutečností přijet k nezletilému chodci muž v černém osobním automobilu s ženou ve věku cca 40 let, kteří uvedli, "že celou situaci mají nahranou na kameře". Všichni uvedení místo opustili a není k nim žádného dalšího poznatku.

Obracíme se proto na případné svědky, zejména důležité je svědectví řidiče/ky zastavující před přechodem pro chodce ve směru od ul. Brněnská v době události - může přinést důležité informace v šetřené dopravní nehodě, žádáme aby se přihlásil/a. Stejně jako muž a žena s kamerovým záznamem mohou přinést taktéž důležité informace. Prosíme je, aby kontaktovali linku 158. Kdokoliv může přinést informace k této události nechť se také přihlásí.

Dále se obracíme na všechny řidiče - zejména ty, kteří by mohli poskytnout záznam z palubních kamer, či osoby kteří se pohybovali daným úsekem pozemní komunikace v čase události, bez ohledu na skutečnost, zda nehodu viděli nebo ne. Jejich případná výpověď může přinést důležité skutečnosti v prověřování dopravní nehody.

Každý kdo má nějaké informace ať se ozve na linku158 nebo na telefon dopravního inspektorátu Třebíč - 974 277 263, 974 277 251, mobil: 606 831 122 nebo e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Dana Čírtková