Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. května
Stíny 30. května PDF Tisk Email
Úterý, 30 Květen 2023 07:21

Řídil přes uložený zákaz

V neděli 28. května zastavili policisté před desátou hodinou dopoledne vozidlo VW, jehož řidič jel v Jaroměřicích nad Rokytnou po ulici K Ráji. Při kontrole zjistili, že devatenáctiletý řidič má od února na základě rozhodnutí městského úřadu na rok vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Při testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou policisté u muže zjistili pozitivní hodnotu na amfetamin. Lékařskému vyšetření se odmítl bezdůvodně podrobit, je podezřelý z přestupkového jednání na úseku dopravy. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ prověřují.

Dívčí válka

V sobotu 27. května přijali policisté v Třebíči oznámení o napadení, ke kterému došlo v ubytovacím zařízení. Muž a tři ženy se dostali do sporu, který vyústil ve vzájemné fyzické napadání.

Na místo vyjeli policisté a provedli šetření. Všichni čtyři účastníci rozepře byli pod vlivem alkoholu. Dvě z žen měly zranění a na místo proto směřovala také zdravotnická záchranná služba. Policisté u nich provedli dechové zkoušky. Všechny tři ženy měly přes jedno promile alkoholu. Obě zraněné mladé ženy byly převezeny na ošetření do nemocnice. U osmadvacetiletého muže policisté naměřili při dechové zkoušce hodnotu necelé dvě promile alkoholu. Odmítal spolupracovat a vzniklo podezření, že by mohl v násilném jednání vůči svému okolí pokračovat. Policisté opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupkového jednání proti občanskému soužití.

 

Řidič je podezřelý z přestupků

V sobotu 27. května zastavili policisté před třetí hodinou ráno v Jaroměřicích nad Rokytnou vozidlo Fiat. Při kontrole zjistili, že za volantem sedí teprve sedmnáctiletý řidič, který ještě nevlastní řidičský průkaz. Při dechové zkoušce mu navíc naměřili hodnotu necelé půl promile alkoholu. V další jízdě již nesměl pokračovat a mladistvého si převzal jeho zákonný zástupce. Mladík je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy. Dále policisté zjišťují, za jakých okolností se mladistvý k alkoholu dostal. O případu informovali odbor sociálně právní ochrany dětí.

Jana Kroutilová

 

 

Aktualizováno Sobota, 03 Červen 2023 05:51