Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. května
Stíny 21. května PDF Tisk Email
Neděle, 21 Květen 2023 00:00

Krádež triček policisté objasnili

Policisté objasnili neobvyklou krádež, ke které došlo minulý týden v třebíčské prodejně. Z obchodu si muž se ženou odnesli nepozorovaně kolem stovky triček v hodnotě přes třicet tisíc korun.

Dvojice vyrazila ve čtvrtek 11. května z Prahy s cílem odcizit oblečení a získat peníze následným prodejem. Výběr Třebíče byl otázkou náhody. Muž zaparkoval u prodejny a přišlo na řadu obhlédnutí obchodu. Kolem páté hodiny večer pak postupně nepozorovaně odnosili různá trička, která ukrývali do tašek. Odcizené věci ukládali do auta, a když se jim zdálo, že už mají věcí dost, společně odjeli.

Krádež ale nezůstala bez povšimnutí, chybějící nezvyklé množství zboží vzbudilo pozornost a následně přijali policisté trestní oznámení. Případ začali kriminalisté prověřovat, vyhodnotili kamerové záznamy a na základě šetření se jim podařilo zjistit totožnost podezřelého muže i ženy. Oba vypátrali a do Třebíče se tak muž a žena i s odcizeným oblečením museli vrátit. Kriminalisté zboží zajistili a odcizená trička si převzala zpět oprávněná osoba. Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní komisař sedmapadesátiletému muži a třiapadesátileté ženě podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Muž byl v minulosti již opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost. Také žena má již za sebou trestní minulost. Případ kriminalisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 24 Květen 2023 07:30