Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. května
Stíny 18. května PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Květen 2023 00:00

Řídil přes uložený zákaz

V úterý 16. května zastavili policisté před osmou hodinou dopoledne vozidlo VW, jehož řidič jel v Třebíči po ulici Kpt. Jaroše. Při kontrole zjistili, že třicetiletý řidič má na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až na konci letošního roku. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se muž bezdůvodně odmítl podrobit, stejně jako lékařskému vyšetření. Je tak podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Řidič je podezřelý z přestupku

V úterý 16. května kontrolovali policisté v Moravských Budějovicích před desátou hodinou dopoledne vozidlo VW Passat, které jelo po ulici náměstí Míru.

U jednačtyřicetiletého řidiče provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na marihuanu. Dechová zkouška byla u muže negativní. V další jízdě již řidič nesměl pokračovat. Je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 22 Květen 2023 08:06