Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. května
Stíny 10. května PDF Tisk Email
Středa, 10 Květen 2023 06:20

Tři řidiči pod vlivem alkoholu
V pondělí 8. května byli policisté v Třebíči po desáté hodině večer přivoláni na ulici Sportovní, kde strážníci městské policie zastavili vozidlo Škoda a zjistili, že je jeho řidič opilý. Na místo vyjela hlídka. Policisté provedli u devětatřicetiletého řidiče dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,08 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Dále policisté zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz. V další jízdě již nesměl pokračovat a policisté s ním provedli nezbytné úkony.
Vzhledem k tomu, že ve vozidle byl ještě spolujedoucí, který byl zjevně také opilý, učinili policisté opatření a dohlédli, aby ani on nemohl ohrozit bezpečnost provozu.
Spolujedoucí opravdu řidiče v krátké době nahradil za volantem a chtěl v jízdě pokračovat, čemuž policisté zabránili.

Třiatřicetiletému muži naměřili při dechové zkoušce hodnotu 2,32 promile alkoholu. Řidičský průkaz při kontrole nepředložil. Také v jeho případě pro něho jízda skončila a vozidlo si muselo počkat na střízlivého řidiče.
Oba muži jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a dále přestupku na úseku dopravy. Případy policisté prověřují.
V pondělí 8. května odhalili policisté v Třebíči řidičku, která usedla za volant pod vlivem alkoholu. Osmapadesátiletá žena jela kolem deváté hodiny dopoledne s vozidlem VW po ulici Brněnská. Policisté automobil zastavili a provedli kontrolu. Při dechové zkoušce ženě naměřili hodnotu 0,91 promile alkoholu a obdobnou hodnotu u ní ukázala také opakovaná zkouška. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu. Řidička je podezřelá ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.
Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Sobota, 13 Květen 2023 09:02