Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. května
Stíny 3. května PDF Tisk Email
Středa, 03 Květen 2023 07:21

Řidič byl pod vlivem alkoholu
V pondělí 1. května zastavili policisté v Třebíči po čtvrté hodině odpoledne vozidlo Citroen, které jelo po ulici Budíkovická. Při dechové zkoušce u šestašedesátiletého řidiče naměřili hodnotu 1,41 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala obdobnou hodnotu. Řidičský průkaz muž nepředložil a dopustil se tak přestupku. Policisté mu zakázali pokračovat v další jízdě. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pro vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

Policisté žádají veřejnost o spolupráci
Třebíčští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při prověřování dopravní nehody, ke které došlo dnes v katastru Opatova. Policisté žádají svědky střetu vozidla s chodkyní, aby se přihlásili na lince 158. Dále by uvítali, kdyby se přihlásil řidič pracovního stroje, který v době dopravní nehody místem projížděl.

Nehoda se stala v úterý 2. května krátce před půl desátou dopoledne. Osmasedmdesátiletý řidič automobilu Škoda Fabia jel po silnici III. třídy č. 4036 mezi obcemi Brtnička a Opatov. Při jízdě ve směru od obce Brtnička došlo ke střetu s chodkyni. Žena utrpěla zranění a zdravotnickou záchrannou službou byla transportována do brněnské nemocnice. Policisté provedli šetření. Dechovou zkouškou u řidiče vozidla požití alkoholu vyloučili. U chodkyně nebylo možné zkoušku provést vzhledem k jejímu zranění, byl nařízen odběr krve. Řidič nepředložil řidičský průkaz a doklad o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Dopravní nehodu prověřují, zjišťují příčinu a veškeré související okolnosti.
Na základě šetření policisté zjistili, že místem nehody se měl pohybovat pracovní stroj (samochodný postřikovač nebo terragator) žluté barvy, a to ve směru od obce Brtnička k obci Opatov. Dále mohl pracovní stroj projet obcí Opatov a Heraltice.
V zájmu prověřování by policisté potřebovali, aby se přihlásil řidič pracovního stroje či jiné osoby, které dopravní nehodu nebo okolnosti, které jí předcházely, viděly. Žádáme je, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté se zároveň obracejí také na jiné řidiče, kteří místem projížděli vozidlem s kamerou, která průběh dopravní nehody, případně situaci těsně před nebo po ní zaznamenala, také v tomto případě žádáme, aby se případný majitel kamerového záznamu přihlásil.
Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Neděle, 07 Květen 2023 09:35