Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. dubna
Stíny 22. dubna PDF Tisk Email
Sobota, 22 Duben 2023 07:21

Podezřelý z přestupků

Policisté z obvodního oddělení Třebíč zastavili ve středu 19. dubna po druhé hodině odpoledne na ulici Velkomeziříčská osobní automobil Peugeot. Provedenou lustrací policisté zjistili, že jednačtyřicetiletý muž, který usedl za volant vozidla, není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Dále se odmítl podrobit testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení. Dechová zkouška u něj byla negativní. Také bylo zjištěno, že vozidlo, které muž užil k jízdě, nemá platnou technickou prohlídku a zákonné pojištění. V další jízdě již pokračovat nesměl. Z přestupkového jednání na úseku dopravy se bude muž zodpovídat před příslušným správním orgánem.

Po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání

Ve středu 19. dubna krátce před druhou hodinou odpoledne vypátrali policisté muže, který procházel celostátním pátráním. Čtyřiatřicetiletého muže nalezli na ulici Viktorinova v Třebíči.

Muže policisté zadrželi a odvezli ho na oddělení k provedení nezbytných úkonů, neboť na muže byl začátkem dubna vydán okresním soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že trest sám bezdůvodně nenastoupil je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté dále prověřují. Policisté hledaného muže odvezli do věznice v Brně.

Michaela Lébrová

 

Aktualizováno Úterý, 25 Duben 2023 13:11