Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. dubna
Stíny 19. dubna PDF Tisk Email
Středa, 19 Duben 2023 00:00

Řidič byl pod vlivem

V pondělí 17. dubna krátce před jedenáctou hodinou večer kontrolovali policisté osobní vozidlo Škoda, jehož řidič jel po ulici Táborská v Třebíči. U čtyřiatřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,39 promile alkoholu. Hodnotu ještě vyšší u něho vykázala opakovaná dechová zkouška. Opilého muže policisté zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

Řídil auto přes uložený zákaz

V pondělí 17. dubna před osmou hodinou večer zastavili policisté v katastru obce Hrotovice řidiče, který jel s vozidlem Peugeot.

Následně v systémech policie zjistili, že má osmadvacetiletý řidič od června loňského roku okresním soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit v létě příštího roku. Policisté muži další jízdu zakázali. Muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté nadále prověřují.

 

Michaela Lébrová

 

Aktualizováno Neděle, 23 Duben 2023 12:25