Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. dubna
Stíny 18. dubna PDF Tisk Email
Úterý, 18 Duben 2023 07:46

Havárii u Bažantnice řidič nepřežil
V neděli 16. dubna, přijali policisté po páté hodině večer oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na silnici u obce Račerovice. Řidič osobního vozidla vyjel mimo komunikaci a s automobilem narazil do stromu. Řidič utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl.
Policisté provedli šetření, místo ohledali a zadokumentovali. Příčinu a okolnosti tragické události prověřují.

Řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu

V neděli 16. dubna po osmé hodině ráno kontrolovali policisté z obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou osobní vozidlo Škoda, jehož řidič jel po ulici Brněnská. Řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla, kdy tak učinil. Dále u devětačtyřicetiletého řidiče byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem, kdy naměřená hodnota činila 0,97 promile alkoholu.

Hodnoty ještě vyšší vykázaly i opakované dechové zkoušky. Muž se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v nemocničním zařízení. Policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Opilý řidič havaroval
V pátek 14. dubna jel před jedenáctou hodinou večer řidič vozidla Peugeot po silnici ve směru od Moravských Budějovic na Jaroměřice nad Rokytnou. Na rovném úseku komunikace v klesání nezvládl řízení vozidla a vyjel mimo silnici, kde havaroval. Ke zranění osob při dopravní nehodě
nedošlo. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které šestatřicetiletému cizinci naměřili hodnotu 2,2 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Muž nepředložil řidičský průkaz. Policisté ho zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Místo nehody ohledali a zadokumentovali. Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda za deset tisíc korun. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pro vlivem návykové látky, případ prověřují. Dopravní nehodu policisté šetří.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 22 Duben 2023 07:24