Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. dubna
Stíny 13. dubna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 13 Duben 2023 07:00

Opilý cyklista

V úterý 11. dubna zastavili policisté v Moravských Budějovicích před desátou hodinou večer cyklistu, který jel na elektrokole po ulici 1. máje. U padesátiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,48 promile alkoholu. Také opakovaná zkouška u cyklisty ukázala obdobnou hodnotu. Muž požití alkoholu před jízdou přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Vloupal se do chaty

Policisté pátrají po pachateli, který se v katastru Přibyslavic vloupal do rekreační chaty. Ke spáchání činu došlo v době od čtvrtečního večera 6. dubna do pátečního dopoledne. Pachatel vnikl do sklepních prostor chaty a odcizil vrtačku, úhlovou brusku, svářečku, alkohol a další věci.

Majiteli vznikla škoda za necelých patnáct tisíc korun. Místo činu policisté ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Případ policisté prověřují, pachateli a odcizených věcech pátrají.

 

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 18 Duben 2023 08:05