Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny O Velikonocích se na Vysočině stalo 19 nehod
O Velikonocích se na Vysočině stalo 19 nehod PDF Tisk Email
Úterý, 11 Duben 2023 08:28

Při dopravních nehodách se během čtyř dnů zranilo devět osob

 

Každoročně o velikonočních svátcích realizují policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina dopravně bezpečnostní akci, protože o svátcích vyráží na cesty mnohem vyšší počet motoristů, a to i těch méně zkušených. I přesto, že jsme měli již od čtvrtka v akci desítky policejních hlídek na všech typech komunikací, přesto jsme museli řešit dopravní nehody.

 

Od 7. dubna do 10. dubna jsme v Kraji Vysočina zadokumentovali celkem devatenáct dopravních nehod, při nichž se jedna osoba těžce zranila. Dalších osm osob se zranilo lehce. Při šetření těchto nehod jsme zjistili, že dva řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu. Nehody si vyžádaly hmotnou škodu přesahující 1 733 000 korun.

 

K vážné dopravní nehodě vyjížděli policisté v pondělí 10. dubna krátce po třinácté hodině. Nehoda se stala na silnici II/523 na ulici Dvořákova v Jihlavě na přechodu pro chodce mezi ulicemi Vrchlického a Jana Masaryka. Dvaašedesátiletý řidič s vozidlem VW Multivan projížděl po ulici Dvořákova ve směru jízdy od ulice Hradební k ulici Jiráskova. Před křižovatkou, kde byla v danou chvíli vypnutá světelná signalizace, se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a ohrozil tři chodce, kteří přecházeli vozovku přes vyznačený přechod pro chodce. Dva chodce vozidlem zachytil a srazil. Ke střetu vozidla s nezletilým chodcem, který byl v dětském kočárku, nedošlo.

 

Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění chodkyně, která byla na místě dopravní nehody ošetřena posádkou zdravotnické záchranné služby a následně převezena do Nemocnice Jihlava, odkud byla letecky transportována do nemocnice v Brně. Druhý chodec po střetu s vozidlem žádné zranění neuplatňoval a na místě dopravní nehody nepožadoval ošetření ze strany záchranářů. Kočárek s dítětem si na místě nehody převzal přítel ženy, která utrpěla při nehodě vážné zranění. U řidiče vozidla i obou chodců policisté provedli dechové zkoušky s negativními výsledky. V neděli ve večerních hodinách se nechal ve zdravotnickém zařízení v Jihlavě ošetřit i druhý chodec s tím, že utrpěl při nehodě lehké zranění. Případem dopravní nehody se zabývají policisté z dopravného inspektorátu Jihlava, kteří zjišťují další okolnosti, stejně jako přesnou míru zavinění.

 

Dana Čírtková