Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. března
Stíny 30. března PDF Tisk Email
Čtvrtek, 30 Březen 2023 06:33

Pachatele vloupání policisté dopadli

Policisté dopadli pachatele, který se v obci na Moravskobudějovicku vloupal do rodinného domu. Oznámení o krádeži přijali policisté v pátek 24. března po poledni. Obyvatelé po příchodu k domu zjistili, že jsou poškozené dveře a ve vnitřních prostorech byly rozházené věci. V domě se nikdo cizí nenacházel. Na místo ihned vyjely policejní hlídky. Policisté na základě šetření zjistili, že se v obci pohyboval podezřelý muž. Shromáždili dostupné informace a začali po pachateli pátrat. Místo činu ohledali a zadokumentovali. Pachatel odcizil drobnou finanční hotovost, poškozením objektu způsobil škodu přibližně za pět tisíc korun. Podezřelého muže se následně policistům podařilo vypátrat v lokalitě nedaleké osady. Dvaapadesátiletého muže z Uherskohradišťska zadrželi a odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Srazil cyklistku

V úterý 28. března jel před osmou hodinou ráno v Moravských Budějovicích řidič vozidla Audi po ulici Husova směrem k nám.

ČSA. Vjel na hlavní silnici v době, kdy zde projížděla cyklistka na elektrokole a došlo ke střetu. Žena utrpěla zranění a byla zdravotnickou záchrannou službou převezena na ošetření do třebíčské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Provedenými dechovými zkouškami u řidiče i cyklistky požití alkoholu vyloučili. Dopravní nehodu policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 03 Duben 2023 07:33