Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. března
Stíny 25. března PDF Tisk Email
Sobota, 25 Březen 2023 16:37

Koks za volantem

Ve čtvrtek 23. března zastavili policisté po třetí hodině odpoledne řidiče vozidla Škoda Octavia, který jel po silnici ve směru od Náměště nad Oslavou na Třebíč. Dechová zkouška byla u devětatřicetiletého řidiče negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u něho ukázal přítomnost marihuany a kokainu. Lékařskému vyšetření se řidič bezdůvodně odmítl podrobit a dopustil se tak přestupku. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu pokračovat v další jízdě. Řidič je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Perníkáři v akci

Ze spáchání trestného činu je podezřelý devětadvacetiletý muž, který v Třebíči distribuoval pervitin. Drogy poskytoval dalším lidem na různých místech města.

Pervitin prodával přibližně od druhé poloviny loňského roku. Na základě operativního šetření kriminalisté muže dopadli a po shromáždění důkazů mu sdělil policejní komisař podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Případ kriminalisté řešili ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Drogové trestné činnosti se dopouštěl také pětačtyřicetiletý muž, který v obci na Jemnicku přechovával marihuanu. V domě měl několik set gramů drogy, sušenou rostlinnou hmotu policisté zajistili a byla podrobena expertíze. Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor pětačtyřicetiletému muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedy.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 30 Březen 2023 06:37