Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. března
Stíny 21. března PDF Tisk Email
Úterý, 21 Březen 2023 07:43

Podezřelý z trestných činů

Ze spáchání dvou trestných činů je podezřelý sedmačtyřicetiletý muž, který řídil auto opilý a navíc přes uložený zákaz. V sobotu 18. března jel s vozidlem Kia po osmé hodině večer v Jaroměřicích nad Rokytnou po ulici Březinova. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že má muž od loňského léta soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let. Dále policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,37 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté muži další jízdu zakázali. Je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté prověřují.

Opilý cyklista

V sobotu 18. března kontrolovali policisté v Třebíči cyklistu, který jel před desátou hodinou večer po ulici U Kuchyňky. U třiatřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,68 promile alkoholu.

V další jízdě již cyklista nesměl pokračovat. Je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Řidič byl pod vlivem alkoholu

V sobotu 18. března kontrolovali policisté v Hrotovicích před jedenáctou hodinou dopoledne vozidlo Kia, jehož řidič jel po ulici Sadová. U třiatřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,44 promile alkoholu. Opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty ještě vyšší. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 27 Březen 2023 07:39