Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. března
Stíny 15. března PDF Tisk Email
Středa, 15 Březen 2023 08:40

Krádež nafty

Policisté pátrají po pachateli, který v katastru obce Rapotice odčerpal naftu z odstavených pracovních strojů a způsobil předběžně vyčíslenou škodu přes čtyřicet tisíc korun. Ke spáchání činu došlo v době od sobotního večera 11. března do pondělního rána. Pachatel u vyvážečky na dřevo, která stála u silnice, poškodil nádrž a odcizil naftu. Dále došlo k úniku zbývajících pohonných hmot. Pachatel odcizil také nářadí a tlakové hadice. Naftu odčerpal dále z pracovního stroje harvestor, ze kterého si rovněž odnesl i nářadí a další uložené věci. Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a provedli v lokalitě šetření. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli policisté pátrají.

Řidič je podezřelý z přestupku

V pondělí 13. března zastavili policisté po druhé hodině odpoledne vozidlo Man, jehož řidič jel po silnici ve směru od Jaroměřic nad Rokytnou na Příštpo.

Dechová zkouška u něho byla negativní. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ukázal u šestatřicetiletého řidiče pozitivní hodnotu na amfetamin a marihuanu. Policisté muži zakázali pokračovat v další jízdě, řidič je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 20 Březen 2023 07:47