Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. března
Stíny 13. března PDF Tisk Email
Pondělí, 13 Březen 2023 07:34

Pil a jel, i když měl zákaz

Ze spáchání dvou trestných činů je podezřelý třiadvacetiletý muž, který usedl za volant opilý a má uložený zákaz řízení. V sobotu 11. března jel před třetí hodinou ráno s vozidlem Škoda Octavia v Třebíči po silnici ve směru od ulice Kateřiny z Valdštejna. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,25 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Muž nevlastní řidičský průkaz. Při kontrole policisté zjistili, že má soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do konce příštího roku. Policisté opilému řidiči další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté prověřují.

Poškrábal auta

V době od čtvrtečního večera 9. března do pátečního dopoledne poškodil pachatel v Náměšti nad Oslavou dvě zaparkovaná vozidla.

Majitelům vznikla škoda přibližně za třicet tisíc korun. Na ulici Na Klínkách poškodil pachatel automobil Peugeot, a to rýhami do laku na dveřích a kufru. Jiné vozidlo Peugeot poškrábal na dveřích a blatnících. Policisté provedli šetření v lokalitě, ohledání a zadokumentování. Případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Po pachateli policisté pátrají.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 16 Březen 2023 07:37