Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. března
Stíny 9. března PDF Tisk Email
Čtvrtek, 09 Březen 2023 10:17

Při krádeži byl přistižen

Ze spáchání trestného činu je podezřelý třicetiletý muž, který byl v Třebíči přistižen při krádeži zboží. Muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již soudně trestán. V úterý 7. března odcizil před druhou hodinou odpoledne v obchodním domě na ulici Znojemská různé potraviny a alkohol za necelých 500 korun. Když chtěl z obchodu odejít bez zaplacení, zastavil ho pracovník ostrahy. Přivolaní policisté muže odvezli na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor mu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Cizinec, který řídil opilý, byl velmi rychle potrestán

Velmi rychle byl za trestný čin potrestán sedmapadesátiletý cizinec, který řídil opilý kamion a na Třebíčsku s ním vyjel ze silnice. Souprava zůstala nebezpečně nakloněná a hrozilo její převrácení. Opilý řidič střízlivěl na záchytce a následně mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu. Od soudu odešel s podmíněným trestem odnětí svobody, zákazem řízení a vyhoštěním.

V neděli 5. března jel řidič nákladní soupravy složené z vozidla Renault a návěsu před jednou hodinou odpoledne po silnici mezi obcemi Okříšky a Krahulov. V katastru Petrovic vyjel bezdůvodně mimo komunikaci, kde nákladní vozidlo zůstalo stát v prostoru silničního příkopu. Ke zranění osob nedošlo.

 

Vzhledem k naklonění automobilu musela být souprava za použití další techniky zajištěna a upevněna tak, aby se nepřevrátila.

Přivolaní policisté provedli šetření. Řidičem nákladního vozidla byl cizinec z pobaltské země. Byl znatelně velmi unavený a těžko se bránil spánku. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,72 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala u řidiče 2,84 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Opilého cizince zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Vyprostit nákladní soupravu a dostat ji zpět na silnici se podařilo až kolem půl páté odpoledne.

Po vystřízlivění další cesta cizince směřovala v doprovodu policistů na oddělení v Třebíči. Policejní inspektor sdělil sedmapadesátiletému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení a zprávu o výsledku předložili státnímu zastupitelství.

Státní zástupce podal návrh na potrestání cizince. Soudem mu byl uložen trest odnětí svobody s podmíněným odkladem se zkušební dobou dvou let, zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dva roky a tříletým vyhoštěním z České republiky.

Jna Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 13 Březen 2023 07:39