Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 7. března
Stíny 7. března PDF Tisk Email
Úterý, 07 Březen 2023 16:59

Žena řídila přes uložený zákaz

V pátek 3. března zastavili policisté po jedné hodině odpoledne v Třebíči vozidlo Škoda Octavia jedoucí po ulici Brněnská. Řidičkou byla sedmadvacetiletá žena, která řídit automobily nesmí. V druhé polovině loňského roku jí byl totiž městským úřadem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let. Dechová zkouška byla u řidičky negativní, testu na ovlivnění návykovou látkou se bezdůvodně odmítla podrobit. Žena je tak podezřelá ze spáchání dopravního přestupku. Policisté ji odvezli na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor sdělil ženě podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Opilého policisté zajistili

V sobotu 4. března byli policisté v Třebíči přivoláni před devátou hodinou večer k budově v části Vnitřní Město, kde se nacházel opilý muž, který tloukl pěstmi a hlavou do výlohy.

Policisté vyjeli na místo a opilého muže, který se choval agresivně, zajistili. Provedli šetření. U čtyřicetiletého muže při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,62 promile alkoholu. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku, případ policisté šetří.

 

Řidič je podezřelý z přestupků

V neděli 5. března zastavili policisté před druhou hodinou ráno v Moravských Budějovicích vozidlo Škoda Octavia, které jelo po ulici Urbánkova. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u muže ukázal přítomnost marihuany. Dále policisté při kontrole zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou prohlídku, která skončila v roce 2021. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy, případ policisté šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 10 Březen 2023 16:01