Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. února
Stíny 26. února PDF Tisk Email
Neděle, 26 Únor 2023 15:22

Cizinec předložil padělek řidičského průkazu

Policisté z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyjížděli ve středu 22. února na základě oznámení na odbor dopravy městského úřadu v Třebíči, kam se dostavil šestadvacetiletý cizinec, jednalo se o ukrajinského státního příslušníka, který měl také maďarské státní občanství, a požadoval výměnu ukrajinského řidičského průkazu za český. Pracovnice na přepážce se zdál doklad podezřelý, proto kontaktovala policii. Na místo se dostavila policejní hlídka z odboru cizinecké policie, která si řidičský průkaz převzala k podrobnějšímu zkoumání. Policisté zjistili, že jde o poměrně zdařilý padělek, který se muž snažil vydávat za pravý. Policisté padělaný řidičský průkaz zajistili a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny.

Muže policisté vyslechli za přítomnosti tlumočnice a sdělili mu podezření ze spáchání tohoto přečinu. Věc policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Po sdělení podezření cizince propustili na svobodu a nyní ho čeká soudní řízení.

 

 

Za volant usedl pod vlivem alkoholu

Policisté z obvodního oddělení Hrotovice, policejní stanice Jaroměřice nad Rokytnou, zastavili ve čtvrtek 23. února kolem deváté hodiny ráno k provedení silniční kontroly řidiče nákladního vozidla VW Transporter. Vozidlo, které řídil jednašedesátiletý muž, projíždělo po silnici II/399 v obci Rouchovany, kde jej zastavili policisté. Ti vyzvali řidiče, aby jim předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla. Poté řidiče vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní - 0,87 promile alkoholu v dechu. Opakovaným odborným měřením se přítomnost alkoholu v dechu potvrdila a naměřená hodnota činila 0,90 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nepožadoval. Policisté mu zadrželi na místě řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Policisté případ přestupku v dopravě zadokumentovali a odevzdají do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu.

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pátek, 03 Březen 2023 11:00