Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. února
Stíny 15. února PDF Tisk Email
Středa, 15 Únor 2023 09:51

Řidič byl pod vlivem alkoholu

V pondělí 13. února zastavili policisté v Hrotovicích před devátou hodinou večer vozidlo Renault, které jelo po ulici Jihlavská. U sedmačtyřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,43 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

Agresora policisté z bytu vykázali

Policisté řeší případ muže, který v Moravských Budějovicích napadl partnerku. Oznámení přijali v sobotu 11. února v časných ranních hodinách a na místo vyjela policejní hlídka. Policisté provedli šetření a zjistili, že v bytě opilý muž ženu fyzicky napadl, křičel na ni a vyhrožoval jí. U sedmačtyřicetiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,47 promile alkoholu.

Opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté provedli šetření a na základě shromážděných informací rozhodli o vykázání muže z obydlí. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování.

 

Řidiči podezřelí z přestupků

V pondělí 13. února kontrolovali policisté po třetí hodině odpoledne vozidlo Land Rover, které jelo v Třebíči po ulici 9. května. U čtyřiatřicetiletého řidiče byl test na zjištění ovlivnění návykovou látkou pozitivní. Test u něho ukázal přítomnost amfetaminu. Muž se odmítl podrobit lékařskému vyšetření a dopustil se tak přestupku. V další jízdě již nesměl pokračovat, je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

Dalším řidičem, který měl test pozitivní na drogy, byl v pondělí 13. února dvacetiletý cizinec. Před čtvrtou hodinou odpoledne jel s vozidlem Seat v Třebíči po ulici Znojemská. Test byl u něho pozitivní na marihuanu a také on se bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl pozitivní také u třicetiletého řidiče vozidla Škoda Felicia, který jel v Třebíči po ulici Velkomeziříčská po deváté hodině večer. Rovněž těmto dvěma řidičům policisté další jízdu zakázali a jejich přestupkové jednání šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 21 Únor 2023 08:39