Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 14. února
Stíny 14. února PDF Tisk Email
Úterý, 14 Únor 2023 10:08

Řidička byla pod vlivem alkoholu

V neděli 12. února jela před druhou hodinou v noci řidička vozidla Audi v Třebíči směrem k ulici Jelínkova. Policisté automobil zastavili a provedli kontrolu. U osmnáctileté ženy provedli dechovou zkoušku, při které jí naměřili hodnotu 1,24 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u řidičky ukázala také opakovaná zkouška. Policisté ženě zakázali další jízdu a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Opilého muže policisté zajistili

V neděli 12. února byli policisté v Náměšti nad Oslavou před sedmou hodinou večer přivoláni k bytovému domu, kde se na ulici nacházel muž obtěžující obyvatele. Zvonil na zvonek, házel předměty do okna a vulgárně pokřikoval.

Z místa odcházel a zase se vracel. Přivolaní policisté u padesátiletého muže naměřili hodnotu 3,27 promile alkoholu. Opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění, je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Řidič je podezřelý z trestného činu

V pátek 10. února zastavili policisté po desáté hodině večer vozidlo Peugeot, jehož řidič jel po silnici v obci Lesonice. Při kontrole zjistili, že šestadvacetiletý muž není držitelem řidičského oprávnění. Řidič má soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do příštího roku. Dechová zkouška byla u něho negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u muže ukázal přítomnost amfetaminu. Lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítl podrobit a dopustil se tak přestupku. Policisté mu další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují. Dále se dopustil přestupkového jednání na úseku dopravy, které policisté šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 17 Únor 2023 21:09