Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. ledna
Stíny 28. ledna PDF Tisk Email
Sobota, 28 Leden 2023 00:00

Řídil auto přes uložený zákaz

Ve čtvrtek 26. ledna zastavili policisté po desáté hodině dopoledne vozidlo Peugeot, jehož řidič jel po silnici ve směru od Zašovic na Okříšky a překročil nejvyšší povolenou rychlost jízdy, dopustil se tak přestupku. Při kontrole dále zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž má soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2027. Policisté řidiči další jízdu zakázali a odvezli ho na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Opilého zajistili

Ve čtvrtek 26. ledna přijali policisté kolem půl osmé večer oznámení o muži, který ležel v Třebíči na ulici Hrotovická. Byl opilý a nebyl schopen se o sebe sám postarat, při pokusech vstát padal.

Policisté vyjeli na místo situaci prověřit. Provedli u šestatřicetiletého muže dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,45 promile alkoholu. Muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 01 Únor 2023 08:04