Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. ledna
Stíny 25. ledna PDF Tisk Email
Středa, 25 Leden 2023 00:00

Násilníky vykázali

V neděli 22. ledna zasahovali policisté v Třebíči v bytovém domě, kde muž slovně i fyzicky napadal svoji partnerku, která před ním musela utéct a ukrýt se. Oznámení přijali policisté před půlnoci a vyjeli na místo. Podezřelého muže zajistili, dechová zkouška u něho byla negativní. Zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření, žena neměla. Policisté provedli šetření, muže odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Dále zjistili, že se muž choval k ženě násilně již v minulosti a jeho agresivita má stoupající tendenci. Policisté rozhodli o vykázání muže ze společného obydlí, případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

Z obydlí vykázali policisté také muže, který žije v obci na Jemnicku. V pátek 20. ledna byli k domu přivoláni po páté hodině večer. Muž ženu slovně i fyzicky napadal, byl opilý a agresivní. Policisté ho zajistili, odmítal spolupracovat a uposlechnout výzvy. Muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Také v jeho případě se k ženě nechoval násilně poprvé. Policisté zjistili, že se jeho agresivita stupňuje. Provedli šetření a rozhodli o vykázání muže ze společného obydlí, případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku.

 

Řidič podezřelý z přestupků

V pondělí 23. ledna zastavili policisté kolem čtvrté hodiny odpoledne vozidlo Peugeot Boxer, jehož řidič jel po silnici ve směru od Želetavy na Litohoř. Při kontrole osmadvacetiletého muže zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění. Dechová zkouška u něho byla negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test byl u něho pozitivní na marihuanu. Lékařskému vyšetření se muž bezdůvodně odmítl podrobit a dopustil se tak dalšího přestupku. Policisté mu zakázali další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 30 Leden 2023 07:28