Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. ledna
Stíny 19. ledna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 19 Leden 2023 08:30

Pomoc opilému

V úterý 17. ledna nalezli policisté před druhou hodinou v noci u vlakového nádraží v Náměšti nad Oslavou muže ležícího na zemi. Byl podchlazený, dezorientovaný, měl viditelné oděrky a byl pod vlivem alkoholu. Policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu. U čtyřiatřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu bezmála jedno promile alkoholu. Zdravotníci muže odvezli do nemocnice na vyšetření.

Nedala přednost

V úterý 17. ledna jela po druhé hodině odpoledne po silnici ve směru od Lesonic devatenáctiletá řidička vozidla Peugeot. Vjela na hlavní silnici v době, kdy po ní projížděl ve směru od Jihlavy automobil Mercedes Benz a došlo ke střetu, vozidlo bylo po nárazu odhozeno na automobil VW Golf jedoucí od Moravských Budějovic. Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič mercedesu, který byl zdravotnickou záchrannou službou transportován do třebíčské nemocnice.

Policisté provedli šetření. Provedenou dechovou zkouškou u řidičů požití alkoholu vyloučili. Místo nehody ohledali a zadokumentovali. Při dopravní nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za 350 tisíc korun. Nehodu policisté šetří.

 

Řidič je podezřelý z trestných činů

V úterý 17. ledna zastavili policisté v Moravských Budějovicích po osmé hodině večer vozidlo Škoda Octavia, které jelo po ulici Sokolská. Zjistili, že řidičem je devětatřicetiletý muž, který má od loňského podzimu soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a skončit by mu měl až na konci roku. Dále policisté při dechové zkoušce naměřili muži hodnotu 1,84 promile alkoholu a obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Do třetice prohřešků řidiče byl pozitivní test na drogy. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou u muže ukázal přítomnost amfetaminu a marihuany. Policisté muži další jízdu zakázali. Je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté dále prověřují.

Řidička je podezřelá z přestupkového jednání

V úterý 17. ledna zastavili policisté v Třebíči šestapadesátiletou řidičku vozidla Škoda, která jela před jednou hodinou odpoledne po ulici Znojemská. Žena odmítla předložit doklady, spolupracovat, podrobit se dechové zkoušce a uposlechnout opakované výzvy, místo toho chtěla odjet. Policisté ženu zajistili. Zákrok hlídky se snažila mařit spolujedoucí z vozidla a také ona odmítala uposlechnout výzvy policistů, aby svého jednání zanechala. Rovněž spolujedoucí zajistili a obě ženy odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Při kontrole vozidla policisté zjistili, že nemá platnou technickou kontrolu, která skončila před více než dvěma lety. Obě ženy jsou podezřelé ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, řidička navíc ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy. Případ policisté dále šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 23 Leden 2023 17:12