Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. ledna
Stíny 13. ledna PDF Tisk Email
Pátek, 13 Leden 2023 08:52

Tragická dopravní nehoda.

V pátek 13. ledna došlo po půl sedmé ráno na silnici mezi obcemi Budišov a Nárameč ke střetu osobního vozidla s cyklistkou. Na místo po přijetí oznámení okamžitě vyjely složky integrovaného záchranného systému. Cyklistka utrpěla velmi těžká zranění, kterým i přes veškerou snahu zdravotnické záchranné služby podlehla. Policisté provádějí na místě nehody šetření, u řidičky vozidla dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Příčinu a veškeré související okolnosti dopravní nehody prověřují

Konflikt

Policisté šetří případ napadení, ke kterému došlo v úterý 10. ledna v Třebíči. Po šesté hodině večer přijali oznámení o konfliktu v ubytovacím zařízení v části Nové Dvory. Do slovní rozepře muže se ženou se vložil jiný muž a došlo k jeho napadení, zranění neutrpěl. Dvojice se přesunula před budovu a v konfliktu pokračovala, oba aktéři na sebe slovně útočili i po příjezdu hlídky. Na výzvy ke zklidnění situace nereagovali. Muž byl zjevně opilý a policisté ho zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 3,21 promile alkoholu.

Opilého šestadvacetiletého muže policisté zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Zneužití platební karty

Ze spáchání trestného činu jsou podezřelí dva šestadvacetiletí muži, kteří zneužili cizí platební kartu. Vloni na konci podzimu kartou v Třebíči platili na čerpací stanici a dále za zboží v prodejně, způsobili tak majitelce škodu na necelý jeden tisíc korun. Po zjištění zneužití platební karty přijali policisté trestní oznámení a případ začali prověřovat. Na základě shromážděných důkazů sdělili mužům podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení.

Řidič je podezřelý z přestupku

Policisté šetří přestupkové jednání řidiče, který jel ve středu 11. ledna po druhé hodině odpoledne s vozidlem Citroen po silnici v obci Vladislav. Dechová zkouška byla u muže negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítl podrobit. Řidičský průkaz muž nepředložil. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 17 Leden 2023 09:29