Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. prosince
Stíny 21. prosince PDF Tisk Email
Středa, 21 Prosinec 2022 00:00

Řidič fetoval

V pondělí 19. prosince zastavili policisté v Třebíči před desátou hodinou dopoledne vozidlo VW, které jelo po ulici Koželužská. Řidič při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Dechová zkouška byla u něho negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u šestadvacetiletého muže ukázal přítomnost amfetaminu. Lékařskému vyšetření se odmítl bezdůvodně podrobit a dopustil se tak dalšího přestupku. Policisté řidiči jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy, případ policisté šetří.

Zadrželi podezřelého

V pondělí 19. prosince přijali policisté kolem osmé hodiny večer oznámení o poškození objektu v lokalitě Purkyňova náměstí v Třebíči, kde došlo mimo jiné k poničení požárního hlásiče. K budově vyjeli policisté a na místo směřovali také strážníci městské policie a hasiči. Policisté zadrželi podezřelého muže, který se nacházel u objektu.

Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže z Třebíčska. Dechové zkoušce a testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se odmítl podrobit. Policisté provedli kontrolu objektu, šetření v lokalitě, místo činu ohledali a zadokumentovali. Poškozením vrat, dveří a požárního hlásiče vznikla předběžně vyčíslená škoda za necelých padesát tisíc korun. Zadrženého muže policisté odvezli na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Případ policisté prověřují.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 27 Prosinec 2022 08:47