Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. prosince
Stíny 19. prosince PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Prosinec 2022 09:43

Při krádeži dřeva byl přistižen

Policisté prověřují případ krádeže, ke kterému došlo ve čtvrtek 15. prosince kolem osmé hodiny ráno v katastru obce Komárovice. Čtyřicetiletý muž za užití techniky odcizil z volně přístupného lesního pozemku dřevní kulatinu, kdy při svém jednání byl přistižen lesním správcem. Na místo byli přivoláni policisté, kteří místo ohledali a vše zadokumentovali. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté dále prověřují.

Alkohol za volantem

Přestupku na úseku dopravy se dopustil muž, kterého policisté z obvodního oddělení Třebíč zastavili dnes, 16. prosince, po osmé hodině ráno na ulici Brněnská. Muž řídil osobní vozidlo Volkswagen. Jednačtyřicetiletý řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce. Její výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 0,59 promile alkoholu.

Opakované měření vykázalo hodnotu 0,62 promile alkoholu. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Muž se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat z přestupku na úseku dopravy.

 

Řídil pod vlivem drog

V pátek 16. prosince před půl jednou v noci zastavili policisté z obvodního oddělení Třebíč osobní vozidlo Audi na ulici Račerovická. Řidič byl policisty vyzván k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla, kdy tak neučinil a řidičský průkaz policistům nepředložil. Dále u sedmačtyřicetiletého řidiče provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl pozitivní na amfetamin a kokain. Dechová zkouška byla u muže negativní. Poté byl řidič vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení, které bezdůvodně odmítl. Policisté řidiči zakázali další jízdu. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy.

Michaela Lébrová

 

Aktualizováno Pátek, 23 Prosinec 2022 16:56