Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. prosince
Stíny 17. prosince PDF Tisk Email
Sobota, 17 Prosinec 2022 07:22

Dostala smyk na sněhu

Policisté z dopravního inspektorátu Třebíč vyjížděli ve středu 14. prosince po sedmé hodině večer k dopravní nehodě cyklistky, která se stala na ulici Velkomeziříčská v Třebíči. Sedmapadesátiletá žena jedoucí na kole nepřizpůsobila rychlost jízdy povaze a stavu vozovky. Na zasněženém povrchu dostala smyk a upadla s jízdním kolem na zaparkované osobní vozidlo Toyota. Při nehodě došlo ke zranění cyklistky a zdravotnickou záchrannou službou byla převezena do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou u cyklistky požití alkoholu vyloučili. Cyklistka je podezřelá ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

Řidič jel rychle a vozidlo nemělo platnou technickou kontrolu

Ve středu 14. prosince kontrolovali policisté v Jaroměřici nad Rokytnou dodržování nejvyšší povolené rychlosti jízdy v obci. Po osmé hodině ráno naměřili u řidiče vozidla Audi, který jel po ulici Březinova, rychlost 95 kilometrů za hodinu.

Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že řidičem je jednatřicetiletý cizinec. Dále bylo zjištěno, že na osobním vozidle není platná technická prohlídka. Policisté vše zadokumentovali a muž se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat z přestupků na úseku dopravy. Vzhledem k tomu, že jde o cizince a mohl by se vyhýbat správnímu řízení v České republice, byla mu uložena kauce ve výši pět tisíc korun.

Michaela Lébrová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 22 Prosinec 2022 09:30