Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. prosince
Stíny 10. prosince PDF Tisk Email
Sobota, 10 Prosinec 2022 00:00

Opilý cizinec havaroval

Ve čtvrtek 8. prosince jel řidič vozidla Dodge po silnici ve směru od obce Račerovice na Čechtín. Kolem sedmé hodiny večer při jízdě zatáčkou vyjel mimo komunikaci, kde narazil do svodidel. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Policisté provedli u muže, třiadvacetiletého cizince, dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,08 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Opilého muže policisté zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Místo nehody ohledali a zadokumentovali. Škoda, která vznikla, byla předběžně vyčíslena na 140 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření zspáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ prověřují. Dopravní nehodu šetří.

Obtěžovala hosty

Ve čtvrtek 8. prosince byli policisté v Moravských Budějovicích po čtvrté hodině odpoledne přivoláni do provozovny v lokalitě ulice 1. máje, kde se nacházela zjevně opilá žena, která obtěžovala hosty a chovala se hrubě. Vylévala nápoje a byla vulgární.

Policisté zjistili, že se jedná o šestačtyřicetiletou ženu ze Znojemska. Při dechové zkoušce jí naměřili hodnotu 3,48 promile alkoholu. Policisté opilou ženu zajistili a odvezli ji na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelá ze spáchání přestupkového jednání proti veřejnému pořádku.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Sobota, 17 Prosinec 2022 07:27