Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. prosince
Stíny 5. prosince PDF Tisk Email
Pondělí, 05 Prosinec 2022 00:00

Silně opilý skončil na záchytce

Na protialkoholní záchytné stanici v Jihlavě skončil v sobotu 3. prosince kolem půl čtvrté odpoledne muž, který budil veřejné pohoršení Náměšti nad Oslavou. Muž byl v silně podnapilém stavu a povaloval se na zemi na místě přístupném veřejnosti a opíral se o vchodové dveře domu. Ohrožoval tak své zdraví a svůj život, proto ho přivolaná policejní hlídka zajistila a převezla na protialkoholní záchytnou stanici. Policisté u devětačtyřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 3,53 promile alkoholu v dechu.

Řidič ohrozil na přechodu pro chodce dvě chodkyně

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 2. prosince kolem šestnácté hodiny odpoledne oznámení o dopravní nehodě, která se stala v Moravských Budějovicích.

Čtyřiaosmdesátiletý řidič s osobním vozidlem Renault jel ve směru jízdy k náměstí ČSA a nechoval se ohleduplně a ukázněně, kdy hrozil dvě chodkyně, které přecházely vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce. Dvě chodkyně, z nichž jedna byla nezletilá, utrpěly lehké zranění, se kterým se nechaly ošetřit ve zdravotnickém zařízené v Třebíči. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku ke zjištění případného ovlivnění alkoholem. Výsledek dechové zkoušky byl negativní. Na vozidle byly užity na všech nápravách zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Čtvrtek, 08 Prosinec 2022 09:07