Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. listopadu
Stíny 30. listopadu PDF Tisk Email
Středa, 30 Listopad 2022 08:13

Řidička nadýchala přes tři promile

V pondělí 28. listopadu po třetí hodině odpoledne jela na ulici Cyrilometodějská v Třebíči řidička osobního vozidla Ford, kterou zastavila hlídka městské policie. Přivolaní policisté vyzvali dvaačtyřicetiletou ženu, aby se podrobila dechové zkoušce, kdy jí byla naměřena hodnota 3,46 promile alkoholu. Opakovaná zkouška vykázala obdobnou hodnotu. Policisté ženě zakázali další jízdu, řidičský průkaz jí zadržen nebyl, neboť jej nepředložila. Opilou řidičku policisté zajistili a odvezli ji na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. V případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Test byl u řidiče pozitivní na drogy

V pondělí 28. listopadu po osmé hodině ráno zastavili policisté z obvodního oddělení Třebíč na ulici Koželužská osobní vozidlo Volkswagen.

Policisté provedli u devatenáctiletého řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na amfetamin. Následně byl muž vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení, s čímž souhlasil. Dechová zkouška u něj byla negativní. Policisté muži zakázali další jízdu. Dále měl u sebe sušenou travní hmotu, kterou policisté zajistili, vzniklo podezření, že se jedná o marihuanu. Výsledek toxikologického zkoumání ukáže, zda se muž bude zodpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky nebo z přestupku na úseku dopravy.

 

Michaela Lébrová

 

Aktualizováno Neděle, 04 Prosinec 2022 10:18