Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. listopadu
Stíny 19. listopadu PDF Tisk Email
Sobota, 19 Listopad 2022 08:57

Střet vozidel

Ve čtvrtek 17. listopadu došlo u obce Stařeč k dopravní nehodě. Po třetí hodině odpoledne jel řidič vozidla Ford Mondeo po silnici ve směru na obec Červená Hospoda. Na přímém úseku předjížděl automobil Toyota a při zařazování se před vozidlo, došlo ke střetu. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Policisté provedli u řidičů dechové zkoušky. U řidiče automobilu Toyota byla negativní, u druhého muže ale ne. U řidiče fordu naměřili policisté hodnotu 1,59 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali. Na vozidlech vznikla předběžně vyčíslená škoda za šedesát tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, dopravní nehodu šetří.

Policisté vypátrali dva hledané

Ve středu 16. listopadu vypátrali policisté muže a ženu, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Dvojici dopadli před devátou hodinou dopoledne v Jaroměřích nad Rokytnou. Třiatřicetiletý muž měl v říjnu nastoupit trest odnětí svobody, který ale bezdůvodně nenastoupil, je tak podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Na pětadvacetiletou ženu byl soudem vydaný příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté hledaného muže i ženu zadrželi a oba odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Následně jejich další cesta směřovala do věznice.

 

 

Opilou ženu policisté zajistili

Ve čtvrtek 17. listopadu přijali policisté v Třebíči po půlnoci oznámení o agresivní zjevně opilé ženě, která obtěžovala obyvatele bytového domu v části Nové Dvory a rušila noční klid. Na místo vyjela policejní hlídka. Policisté zjistili, že se jedná o sedmačtyřicetiletou ženu. V prostorách domu křičela, poškodila skleněnou výplň vstupních dveří a osoby ve svém okolí slovně napadala. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Opilou ženu zajistili a odvezli ji na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Na poškozených dveřích vznikla předběžně vyčíslená škoda za sedm tisíc korun. Žena je podezřelá ze spáchání přestupků proti veřejnému pořádku a proti majetku.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 24 Listopad 2022 09:34