Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. listopadu
Stíny 1. listopadu PDF Tisk Email
Úterý, 01 Listopad 2022 00:00

Řidička byla opilá

V sobotu 29. října jela před čtvrtou hodinou odpoledne po silnici ve směru od obce Valdíkov na Hostákov řidička vozidla Hyundai. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. U ženy při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,9 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u ní ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté řidičce další jízdu zakázali a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Padesátiletá žena je podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

Je podezřelý z trestného činu

Ze spáchání trestného činu je podezřelý devětatřicetiletý muž z Brněnska. Soudem má mimo jiné uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, přesto usedl za volant a automobil řídil.

Ve čtvrtek 27. října jel po páté hodině večer s vozidlem Škoda Octavia po silnici ve směru od Třebíče. V Náměšti nad Oslavou ho na ulici U Pivovaru zastavila hlídka a policisté provedli kontrolu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se bezdůvodně odmítl podrobit stejně jako lékařskému vyšetření. Muž je tak podezřelý ještě ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy. V další jízdě řidič již nesměl pokračovat. Případ policisté prověřují.

 

 

Řidiči pod vlivem alkoholu

V pátek 28. října kontrolovali policisté v Náměšti nad Oslavou po desáté hodině dopoledne řidiče automobilu Škoda Octavia, který jel ve směru k ulici Nádražní. U muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,56 promile alkoholu. Také opakovaná zkoušky ukázaly u řidiče obdobné hodnoty. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu pokračovat v další jízdě. Třiašedesátiletý řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté prověřují.

 

Další opilý řidič jel v pátek 28. října v Třebíči na ulici Purkyňovo náměstí, kde ho po čtvrté hodině odpoledne zastavila hlídka. Při kontrole muž nepředložil řidičský průkaz. Policisté u něho při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,48 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Dále policisté zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz. Čtyřiatřicetiletému řidiči další jízdu zakázali. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ dále prověřují.

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 07 Listopad 2022 08:31