Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 31. října
Stíny 31. října PDF Tisk Email
Pondělí, 31 Říjen 2022 00:00

Vozidlo řídila podnapilá žena

Policisté zastavili v pátek 28. října dopoledne k provedení silniční kontroly řidičku osobního vozidla Škoda Felicia. Řidička projížděla z obce Jasenice do Velké Bíteše a měla v úmyslu se vracet zpět od obce Jasenice. V obci Pucov řidičku kontrolovala policejní hlídka. Policisté ženu vyzvali, aby předložila doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla. Poté ženu vyzvali, aby se podrobila dechové zkoušce ke zjištění případného ovlivnění alkoholem. Dechová zkouška vykázala pozitivní hodnoty - 1,24 promile alkoholu v krvi. Při opakovaném měření vykázala dechová zkouška hodnotu 1,29 promile alkoholu v krvi. S naměřenými hodnotami řidička souhlasila a přiznala, že předchozí den pozdě večer požívala alkoholické nápoje. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu. Osmačtyřicetiletá žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení.

Podnapilý řidič se zákazem řízení

Policisté z obvodního oddělení Hrotovice prováděli v rámci běžného výkonu služby dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu. Čtyřiapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia po předchozím požití alkoholických nápojů řídil v pátek 28. října kolem osmé hodiny ranní osobní vozidlo v katastru obce Šebkovice.

Policisté vyzvali řidiče k provedení odborného měření na zjištění alkoholu v dechu. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní - 1,44 promile alkoholuv dechu. Pozitivní hodnoty měly i obě opakované dechové zkoušky - 1,36 promile alkoholu v dechu a 1,22 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a doznal požití alkoholu. Provedenou lustrací policisté zjistili, že řidič má vysloven platný zákaz řízení pro všechny skupiny, a to až do ledna příštího roku. Policisté muži zakázali další jízdu. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pondělí, 07 Listopad 2022 08:30