Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. října
Stíny 18. října PDF Tisk Email
Úterý, 18 Říjen 2022 12:47

Opilého zajistili

V sobotu 15. října byli policisté v Třebíči kolem jedné hodiny odpoledne přivoláni k bytovému domu, kde se do bytu snažil dostat opilý muž. Kopal do dveří a pokřikoval. Obyvatelky ho nechtěly pustit dovnitř vzhledem k jeho opilosti, agresivitě a tomu, že je muž již v dopoledních hodinách a předchozího večera v bytě vulgárně slovně urážel a vyhrožoval. Policisté provedli šetření, opilého muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu tři promile alkoholu. Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

Havárie motocyklisty

V neděli 16. října se při havárii v Třebíči zranil motocyklista. Před sedmou hodinou večer jel řidič motocyklu Kymco po ulici Rafaelova.

Při průjezdu křižovatkou s ulicí Sportovní ztratil kontrolu nad řízením a v přímém směru vyjel mimo komunikaci, kde havaroval. Při dopravní nehodě se motocyklista zranil a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do třebíčské nemocnice. Dechovou zkouškou u něho policisté požití alkoholu vyloučili. Místo nehody ohledali a zadokumentovali. Havárii policisté šetří.

 

 

Napadal lidi ve svém okolí i zakročující policisty

Třebíčští kriminalisté ukončili návrhem na podání obžaloby vyšetřování případu muže, který se v Třebíči choval agresivně vůči lidem ve svém okolí a také zakročujícím policistům. Muž se činů dopouštěl pod vlivem alkoholu, byl vulgární, vyhrožoval násilím, usmrcením a ničením majetku. Obviněn je ze spáchání dvou trestných činů, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

 

K prvnímu případu došlo v červenci ve venkovním i vnitřním prostoru zábavního podniku, kde muž ve večerních hodinách obtěžoval hosty a obsluhu. Bezdůvodně je slovně napadal a snažil se vyvolat konflikt, na místo byli přivoláni policisté. Zakročující hlídce muž začal ihned vyhrožovat brutálním násilím a smrtí. Policisté muže zajistili, měl bezmála dvě promile alkoholu v dechu a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Případ policisté prověřovali a shromažďovali důkazy. Za dva měsíce se ale muž dopustil na jiném místě ve městě další výtržnosti. V dopoledních hodinách se choval agresivně v prodejně k obsluze. Následně se jeho cílem stal ještě muž, který náhodně do obchodu přišel. Opět jim vyhrožoval a vulgárně je urážel. Ve slovním útoku pokračoval i po přivolání policistů a agresi zaměřil na zakročující hlídku. Muž odmítal spolupracovat, zazněly výhrůžky násilím, usmrcením a směřovaly i na rodiny policistů. Opilý muž skončil s pouty na rukou. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu a muž střízlivěl na protialkoholní záchytné stanici. Jeho následná cesta vedla na oddělení policie, kde byl umístěn do cely.

 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ řekla mjr. Mgr. Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost. Po provedení nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn a dále byl stíhán na svobodě.

 

Případ kriminalisté s návrhem na podání obžaloby předali státnímu zastupitelství. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 21 Říjen 2022 09:04