Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. října
Stíny 17. října PDF Tisk Email
Pondělí, 17 Říjen 2022 00:00

Podnapilý cizinec skončil na záchytce

Policejní hlídka byla vyslána v pátek 14. října hodinu před půlnocí do Jaroměřic nad Rokytnou na ulici Poděbradova. Na zemi u tamní čerpací stanice se nacházel muž v silně podnapilém stavu. Muž nebyl schopen samostatné chůze a vzhledem k povětrnostním podmínkám a k jeho stavu hrozilo, že je ohroženo jeho zdraví a život. Policisté u devětadvacetiletého cizince provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní – naměřená hodnota vykazovala 2,42 promile alkoholu v dechu. Policisté muže zajistili a převezli na protialkoholní stanici do Jihlavy k vystřízlivění.

 

Vozidlo řídila podnapilá žena

Policisté z obvodního oddělení Jemnice v rámci běžného výkonu služby kontrolovali v sobotu 15. října kolem půl jedenácté dopoledne osobní vozidlo Škoda Octavia. Řidička s vozidlem projížděla po silnici mezi městem Jemnice a mířila do obce Radotice.

V Jemnici na silnici třetí třídy řidičku z důvodu silniční kontroly zastavili policisté. Policisté ženu vyzvali k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla a poté k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní, když naměřená hodnota činila 1,56 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek – 1,64 promile alkoholu v dechu měla také opakovaná dechová zkouška. S naměřenými hodnotami řidička souhlasila a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nepožadovala. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Čtyřiatřicetiletá řidička je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a věc zadokumentovali.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pátek, 21 Říjen 2022 09:04