Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 14. června
S prominutím 14. června PDF Tisk Email
Sobota, 14 Červen 2014 07:58

Že mají třebíčští politici problémy s dodržováním zákonů a vyhlášek, to je všeobecně známo. Radní Martin „Bambus“ Svoboda (Kapucín - VV) hlasuje v konfliktu zájmů, vedení radnice ignoruje zpřístupnění informací o pohádkových odměnách některých ředitelů a ředitelek svých příspěvkových organizací, zadávají se zakázky bez výběrových řízení, jako třeba služby mobilního operátora nebo dodávky tepla.

Ale už ani vyhláška o silničním provozu není politikům svatá. Opoziční zastupitelka Milotová „přichytila“ kolegu Milana Šťastného (Kapucín – Břehy) při kličkování na bicyklu mezi chodci na chodníku přímo ve středu města na dolní straně Karlově náměstí. Kamerový systém v tu chvíli asi obsluhoval spřízněný operátor, takže přestupek zůstal nepotrestán. Mají-li kamery zvýšit bezpečnost obyvatel, fatálně selhaly.

Ve čtvrtek uháněl „velitelský“ Superb radnice před devátou ráno po Bráfově třídě a pak kolem průmyslové zóny směrem na Valeč, kde se konala konference o budoucnosti JE Dukovany. Uvnitř luxusního vozu trůnil starosta Pavel Heřman (přeběhlík z HZNR!). I když jel s velkou časovou rezervou, spěchal. GPSka mu ve městě naměřila rychlost 76 km za hodinu, i když směl jet jen padesát. Za městem také nedodržoval vyhláškou povolenou devadesátku. Rychlost kolísala mezi 96 a 117 km/hodinu. Nezvolnil ani v úsecích, kde je sedmdesátka.

Možná namítnete, že pan starosta neřídil. Je to možné. Ale co to máme za starostu, který nedokáže ukočírovat ani panského kočího? Jak potom chce držet svého zástupce Pavla Pacala (Pro Třebíč), s prominutím, na uzdě?

František Ryneš

 

Aktualizováno Sobota, 14 Červen 2014 08:13