Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 10. června
S prominutím 10. června PDF Tisk Email
Úterý, 10 Červen 2014 12:24

Regenerace panelového sídliště v Borovině se znovu prodražuje. Po kolikáté už? Na scéně jsou opět nechvalně proslulé vícepráce. Daňové poplatníky přijde špatně uzavřená smlouva dráže o 286 tisíc bez DPH. Místostarosta Pavel Pacal omlouval neomluvitelné: „Pod silnicí byl beton, který nikdo nepředpokládal,“ tvrdil bývalý pedagog. Ostatně, stavební dozor prý vyhodnotil potřebu vícepráce zaplatit. Proč ne, on to ze svého platit nebude.

Taškařice s vícepracemi bujely již za minulého vedení radnice. Když přišla k moci současná koalice, nechal se slyšet Milan Šťastný (Kapucín – Břehy): „od teď bude slovo vícepráce v Třebíči sprostým slovem. Každý stavitel si musí stát za tou cenou, kterou nabídl v soutěži,“ hřímal bývalý skaut.

Milan Šťastný dobře věděl, o čem mluvil. Městské stavební zakázky vysoutěžili uchazeči s „podseknutou“ cenou. Ale škodní nebyli. Zahojili se právě na vícepracích, které budily podezření, že jsou z velké části vymyšleny. Největšími kritiky byli právě Šťasný a dnešní starosta Pavel Heřman (přeběhlík z HZNR!).

Firma Kapucín, která má kromě Milana Šťastného (Kapucín - Břehy) v zastupitelstvu ještě Petra Škarabelu (Kapucín - přeběhlík z HZNR!) a radního Martina „Bambuse“ Svobodu (Kapucín – VV), v době před volbami dostává od města veřejné zakázky za podivných okolností. Radnice vyřazuje uchazeče s nižší cenou a mění po pár dnech zadávací podmínky. Naposledy jde o zakázku na přestavbu mazutové kotelny v bývalém BOPO na dům dětí. Je velmi pravděpodobné, že kotelna obsahuje ekologickou zátěž. Proč by jinak radnice před opozicí tajila obsah příslušné studie? Záminkou je, že studii zaplatil soukromý investor, který se zveřejněním nesouhlasí. Kdo byl tím investorem? Snad Richard Horký?

Přiznání víceprací firmě COLAS v borovinském sídlišti může být přípravou na uplatnění stejného principu vůči Kapucínu při stavbě DDM. Uvidíme, zda se potvrdí Šťastného historické rčení. Že vícepráce jsou, s prominutím, cestou do pekel.

František Ryneš

 
Komentáře (1)
Kudy tudy cestička
1 Sobota, 01 Listopad 2014 14:18
Filip
Ono neméně zajímavé jsou nově schválené vícepráce na Račerovické. Například : Vzhledem k potřebě obyvatel zpřístupnit zahrádkářskou kolonii pro pěší po dobu stavby, požaduje odbor dopravy zřízení provizorního schodiště, neboť původní projektová dokumentace nepočítala s pohybem pěší po komunikaci..