Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 30. září
S prominutím 30. září PDF Tisk Email
Pondělí, 30 Září 2013 00:00

Zatímco v jiných městech se snaží oživit podnikání v centru a zavádějí krátkodobé stání zdarma, v Třebíči jde radnice opačným směrem. Počínaje 1. lednem již nebude první hodina stání za 10 korun, ale rovnou za 30! První hodina za desetikorunu se totiž zkrátila na půlhodinu. A druhá půlhodina už je za dvacku.

Trik není původní. Také v obchodech zůstává u některých výrobků stejná cena, ovšem váha je nižší. V restauracích třeba zavedli půllitry o objemu 0,4 litru. U obchodníků to člověk chápe. Zvyšují si zisk. Ale u vedení radnice? Toto je jednoznačně opatření v neprospěch občanů i obchodníků v centru města.

 

Úsměvné bylo i zdůvodnění z úst místostarosty pro doprava Pavla Svobody (dříve TOP 09). Prý se vlastně nezdraží, jen se tím vytěsní z centra zaparkované automobily. To je ovšem nesmysl. Trojčlenku umíme z obecné. Většina obyvatel neparkuje na Karlově náměstí pro své potěšení, ale z nutnosti. Jak jinak naložit těžký nákup, vyzvednout balík na poště  nebo vyřídit úřední záležitost na radnici?

Město investuje obrovské peníze do podnikatelských aktivit soukromých firem, prim v městských přihrávkách hraje TTS ve vlastnictví Richarda Horkého, ale činí se i jiné společnosti. Někde se ty milióny vzít musí. A občany lze nejsnáze, s prominutím, oškubat.

František Ryneš

Aktualizováno Sobota, 28 Září 2013 20:53