Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 22. července
S prominutím 22. července PDF Tisk Email
Pondělí, 22 Červenec 2013 00:00

Ještě se nová tajemnice Simeona Zikmundová na radnici pořádně neohřála a už bere od města zajímavé benefity. Rada města Třebíče jí bez ohledu na pořadí žádostí a potřebnost ostatních žadatelů přiklepla byt. A ne ledajaký. Rovnou na Karlově náměstí.

I když se dříve zdržovala v Praze, trvalé bydliště má paní tajemnice v Novém Městě na Moravě. I bývalý tajemník Rosa byl přespolní. Každý den dojížděl z Velkého Meziříčí. Nové Město je ovšem dál. Město Třebíč již prodalo téměř všechny byty jejich nájemníkům, prakticky zůstaly jen sociální byty.

Proč tedy město byt přidělilo jeden z nich nové tajemnici? Není přece žádný sociální případ. A v Třebíči je velká nabídka ubytoven i nájemních bytů. V bývalém BOPO jsou volné desítky. Důvod může být pouze jediný. Nájemné asi nebude tržní. Jinak zkušená státní úřednice se vystavuje podezření ze získání neoprávněného zvýhodnění na úkor občanů města.

Aby se nové tajemnici také dobře parkovalo, dostala další benefit, byla jí přidělena parkovací karta, která se obvykle poskytuje partnerům města. To se však dá těžko říci o tajemnici. Je totiž zaměstnancem města, k pracovním cestám může používat služební auto. K čemu tedy parkování „za pusinku“?

Úředníci z radnice si záhy všimli, že služební auto používá Zikmundová i pro ryze soukromé účely. „Právě jela na polikliniku a žádný služební úkol tam neplnila,“ prozradila našemu serveru jedna z jejích podřízených. Nebuďme troškaři. Třeba to není tak úplně na sto procent nebo si přece jen nějakou pracovní povinnost post mortem vymyslí. Ale už těžko bude moci v budoucnu plísnit své podřízené.

Simeona Zikmundová o sobě tvrdí, že je věřící evangelička. Jestliže by zneužila služební vůz, dobře ví, že je to krádež. A krádež je, s prominutím, jízdenka do pekla.
    

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 22 Červenec 2013 13:19